Vreme na Golteh:
Rezervacija
Rezervacija
2  rooms,  4, adults,  3  child  
+ Dodaj sobo
Thank you
Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.
Napaka na serverju!
Prosimo, poskusite kasneje.
Napaka!
Rezervirajte učitelja
Bordanje-Golte.jpg
5c595c640b3e5.jpg
5c595c640b449.jpg

Smučišče Golte se nahaja na nadmorski višini med 1.280 in 1.576 metri in se razteza na 50 hektarih površine. Obsega več kot 12 kilometrov urejenih smučarskih prog, na katerih se smučarskim užitkom prepuščajo smučarji in deskarji na snegu.

Dostop do smučišča je mogoč z avtomobilom po panoramski cesti ali z nihalko Golte, ki vas v 8 minutah pripelje vse do smučišča in vam celotno pot omogoča osupljive razglede na Savinjsko dolino.

  • Odlično pripravljene proge
  • Popusti za družine, mlade in seniorje
  • Sankališče in otroški poligon
  • Aktivnosti na snegu in otroška animacija

Cena smučarske vozovnice vključuje povratno vožnjo z nihalko. Z nihalko se boste v nekaj minutah povzpeli za neverjetnih 1.000 metrov, saj vas slednja z nadmorske višine 490 m pripelje naravnost do hotela Golte, ki se nahaja na nadmorski višini 1.410 m. Dolžina nihalke je 3.265 metrov, s čimer je nihalka Golte najdaljša gondolska žičnica v Sloveniji. Masa ene nosilne vrvi je 45 ton, premer vrvi pa 56 mm.

Smučišče Golte je družini prijazno smučišče, ki z družinskimi paketi vozovnic omogoča cenovno dostopno smuko za celotno družino.

Prve smučarske zavoje lahko otroci naredijo na progi Morava. Proga Morava je zlahka dostopna z Alpskega vrta. Začetnikom omogočamo ugodno dnevno smuko na Moravi.

Ob smučarski progi Morava se nahaja prostor, ki je namenjen najmlajšim za brezskrbno sankanje. Sankanje na Moravi je brezplačno.

Smučarske proge in naprave

Zaradi pestre izbire smučarskih prog različnih zahtevnosti, bodo smučišče Golte vzljubili tako izkušeni smučarji kot tudi tisti, ki bodo to šele postali. Na smučišču deluje 5 žičniških naprav (3 sedežnice, 2 vlečnici) ter tekoči trak na otroškem poligonu.

5bd2e8a138239.jpg
5c5973bc36721.jpg

Smučarska tekmovanja

Za skupine organiziramo izvedbo smučarskih tekmovanj. Poskrbimo za pripravo tekmovalne proge, profesionalne časovne meritve in izpis rezultatov. V sklopu dogodka poskrbimo tudi za pogostitev ali smučarsko malico ter organizacijo družabnih srečanj, ki sledijo po končani tekmi.

5c5965801b269.jpg
59fea4badf9d5.jpg
5c59625b24e97.jpg
5c5962994580a.jpg

Šola smučanja in izposoja opreme

Šola smučanja Beli zajec, ki deluje na Golteh, je priljubljena šola smučanja in deskanja na snegu z dolgoletno tradicijo. Smučarsko šolo odlikujejo strokovno usposobljeni smučarski učitelji ter celostni in individualni pristop k vsakemu tečajniku ali skupini.

Poleg smučarskih tečajev ter individualnih ur smučanja vam omogočamo tudi servis in izposojo smučarske opreme.

Ob hotelu se nahaja otroški poligon s tekočim trakom v dolžini 50 m. Poligon za najmlajše vključuje različna igrala, ki omogočajo lažje in bolj zabavno učenje prvih smučarskih zavojev.

Zaradi velikega povpraševanja vam priporočamo predhodno rezervacijo termina poučevanja. Slednjega izberete vi, to pa lahko storite z izpolnitvijo informativnega obrazca, ki se vam odpre s klikom na gumb "Rezervirajte učitelja smučanja". Pod obrazcem vam je na voljo tudi cenik storitev smučarske šole in storitev izposoje smučarske opreme.

  • Naše storitve
  • Izposoja smučarske opreme
  • Smučarski tečaji
  • Individualno poučevanje
Rezervirajte učitelja smučanja
Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.