Vreme na Golteh:
Rezervacija
Rezervacija
2  rooms,  4, adults,  3  child  
+ Dodaj sobo
Thank you
Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.
Napaka na serverju!
Prosimo, poskusite kasneje.
Napaka!
Rezervirajte učitelja

Poletne aktivnosti

Pot-po-Golteh-1.jpg
Jezero-Golte.jpg
Piknik.jpg

Pot po Golteh

Pot po Golteh je tematska krožna pot, ki predstavi številne naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti. Primerna je tako za izkušene planince, kot za družine z otroki, še posebej pa je priljubljena med gorskimi tekači.

Dolžina poti obsega 6,5 km, trajanje pohoda po poti po Golteh pa je 2-3 uri, s skupno višinsko razliko 380 m. Izzivov željni pohodniki lahko pot tudi podaljšajo za dodatno uro, s pohodom na najvišji vrh Golt (Boskovec, 1.588 m). Začetna točka poti po Golteh je hotel Golte (1.410 m).

 • Planinska učna pot z vodnikom
 • Neokrnjena narava in čudoviti skriti kotički
 • Brezplačni zemljevid
 • Usmerjevalne table z opisi

S pohodom po poti po Golteh boste priča mnogim dih jemajočim zanimivostim, ki so delo narave ali človeških rok. Ogledali si boste lahko spominsko ploščo, ki obeležuje prebeg prvega helikopterja bivše JLA in mesto, kjer je v zimi leta 1944 XIV. divizija prešla planoto Golte. Na nadmorski višini 1.530 m boste lahko uživali v kulisi, vredni občudovanja, ki jo ustvarja jezero skupaj s Kamniško-Savinjskimi Alpami v ozadju.

Srečali se boste z nenavadnimi, a osupljivimi kraškimi pojavi, kot so brezna, udornice, spodmoli in jama Ledenica na Golteh, ki zaradi svoje lege omogoča tvorbo in ohranjanje ledu preko celega leta.

Spustili se boste po pašniku na zahodno stran planine, kjer vas bo pot vodila do pastirskega stanu, vse do edinstvene točke (Jezerca), kjer je še mogoče uživati v pristni tišini ob pogledu na neokrnjeno naravo. Adrenalina željni se boste lahko povzpeli na najvišji vrh planote Golte, imenovan Boskovec (1.588 m).

Trije-ploti.jpg
Gorsko-kolesarjenje-na-Golteh-1.jpg
Hotel-Golte.jpg

Kolesarjenje

Golte so pravi raj za gorske kolesarje. Alpski vrt predstavlja začetno točko gorskih kolesarjev in cilj cestnih kolesarjev, saj vse do slednjega vodi asfaltirana cesta. Gorski kolesarji imajo možnost izbire različnih kolesarskih tur v smeri Ljubnega, Smrekovca, Topolšice, Črne na Koroškem, Mozirja in Logarske doline.

 • Panoramske poti in nepozabni razgledi
 • Adrenalinski gorski spusti
 • Družinski kolesarski izleti
 • Primerno za gorske in cestne kolesarje

Številne kolesarske poti vam omogočajo, da na svežem gorskem zraku aktivno preživite prosti čas. Privoščite si adrenalinsko vožnjo po samotnih gorskih cestah in kolovozih ali pa uživajte v družbi najdražjih na družinskem kolesarskem izletu.

Po končani kolesarki turi se lahko okrepčate v eni izmed planinskih koč ali v restavraciji hotela Golte.

Priporočamo vam tudi sprostitveni tretma v wellness centru! Ne pozabite, kolo lahko s seboj vzamete tudi na nihalko!

Metulj-Alpski-vrt.jpg
Alpski-vrt-cvetje.jpg
Kapelica-dobrega-pastirja.jpg

Alpski vrt

Alpski vrt se razprostira na nadmorski višini 1.300 do 1.400 metrov (subalpski pas) na skupno 2 hektarjih površine. Je med najvišje ležečimi ter hkrati najlažje dostopnimi alpskimi vrtovi v Evropi. V parku je predstavljena alpska flora, s skupno več kot 100 vrstami rastlin, značilnih za Kamniško-Savinjski alpski svet.

V uro trajajočem sprehodu skozi Alpski vrt boste lahko občudovali nenavadno rastlinje, ki čudovito uspeva v zahtevnih in neizprosnih gorskih pogojih. Izvedeli boste, katere izmed cvetic imajo prav posebno zdravilno moč ter uživali v prekrasnem pogledu na dolino in okoliške vrhove.

 • Najlažje dostopen alpski park v Evropi
 • Urejene poti in nasadi alpskega cvetja
 • Zabavna in poučna animacija
 • Vodeni ogledi za skupine

Obisk Alpskega vrta vam bo zagotovo ostal v prijetnem spominu, saj boste ob sprehodu po naravoslovni učni poti spoznali številne drevesne in živalske vrste, ki tu domujejo, uživali v brezmejnih razgledih na dolino in na okoliške vrhove, pokukali skozi naravno okno ter se napolnili z novo močjo na energijski točki.

Vstop v Alpski vrt je brezplačen. Skupinam po predhodnem naročilu omogočamo tudi voden ogled Alpskega vrta.

Pet minut hoda od Alpskega vrta se nahaja Kapela Jezusa – dobrega pastirja, ki je bila pozidana leta 1993 in je del župnijske cerkve v Šmihelu nad Mozirjem. Z ročno poslikanim motivom pastirja vabi k ogledu obiskovalce in je tudi priljubljena lokacija za cerkveni poročni obred.

Raziščite gorski resort Golte

Zimske aktivnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.