Vreme na Golteh:
Rezervacija
Rezervacija
2  rooms,  4, adults,  3  child  
+ dodaj sobo
Thank you
Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.
Napaka na serverju!
Prosimo, poskusite kasneje.
Napaka!
Rezervirajte učitelja

Poletne aktivnosti

Pogled-na-hotel.jpg
soncni-zahod.jpg
mountain-biking-1.jpg

Kolesarjenje

Golte so pravi raj za gorske kolesarje. Gorsko kolesarjenje sodi med bolj popularne in dostopne rekreativne športe. Je dinamičen šport, ki kolesarju nudi pristen stik z naravo. Alpski vrt je izhodišče za gorske kolesarje in cilj cestnih kolesarjev. Slednje vodi do Alpskega vrta asfaltirana cesta.

 • Panoramske poti in nepozabni razgledi
 • Vodene kolesarske ture
 • Neokrnjena narava in čudoviti skriti kotički
 • Primerno za gorske in cestne kolesarje

Gorski kolesarji imate možnost izbire različnih kolesarskih tur v smeri Ljubnega, Smrekovca, Topolščice, Črne na Koroškem, Mozirja in Logarske doline. Ponujamo tako programe kolesarskih tur za dame, najstnike, izkušene ali neizkušene kolesarje, kjer vas strmi vzponi, samotne gorske poti in dolgi spusti vabijo v hribe in gore, ki obkrožajo Zgornje Savinjsko dolino. Preizkusite, kako doživljajoče, adrenalina polno je lahko kolesarjenje po samotnih gorskih cestah in kolovozih ali po zložnejših cestah v dolini. V hotelu Golte lahko kolo tudi najamete.
Po končani kolesarki turi se lahko okrepčate v eni izmed planinskih koč ali v restavracijah hotela Golte, kjer se lahko po jedi tudi sprostite v wellness centru. Golte ponujajo izvrstno ponudbo za individualne kolesarje, skupine, kot tudi družine. Oglejte si trase kolesarskih poti, ki so lahko odlična izbira za krajši ali celodnevni izlet.

pot-po-golteh.jpg
hotel-golte-summer-1.jpg
razgled.jpg

Pohodništvo

Golte obiskovalcem planine ponuja raznovrstne možnosti za rekreacijo. Čudoviti razgledi na Savinjsko dolino, Kamniško - Savinjske Alpe in vzhodne Karavanke ter nešteto planinskih poti, ki so primerne za začetnike, rekreativce, kot tudi bolj izkušene pohodnike je zagotovo pravi raj v tem delu Slovenije. Podajte se na Pot po Golteh in spoznajte značilnosti kraške planote.

 • Panoramske in tematske poti za raziskovanje narave
 • Vodene pohodniške ture
 • Brezplačni zemljevidi in gps poti
 • Primerno za družine in organizirane skupine

Osamelo kraško planoto z vseh strani obdajajo skladi nepropustnih kamenin. Na planini jo mnogo vrtač in več kraških jam, zagotovo najbolj poznana jama Ledenica, ki so jo okoliški kmetje veliko let uporabljali kot naraven hladilnik, ker se v njej sneg zadržuje čez vse leto. Bolj pripravljeni pohodniki lahko okušate domačo ponudbo jedi na visokogorskih planinah, če se podate na Pastirsko kulinarično pot. Za družine z majhnimi otroki ali manj pripravljene pohodnike je na voljo pot do Mozirske koče, ki je oddaljena 15 minut od hotela Golte in 500 metrov od smučarskih prog ter služi kot idealno zatočišče za vse pohodnike, pozimi pa smučarje. Koča je vedno odprta. Bolj mirno je na vzhodnem delu planote. Na poti pohodniki obidejo kraška brezna in nekdanje kali za napajanje živine. Golte so krasno izhodišče za planinske poti vse do Smrekovca, Boskovca, Raduhe itd. Bližnji Smrekovec je 15 kilometrov dolgo pogorje v predalpskem svetu in je edino pogorje vulkanskega izvora v Sloveniji. V letu 1987 so Golte razglasili za krajinski park, kjer velja strog varstveni režim.

alpski-vrt.jpg
trije-ploti.jpg
plezačna-stena.jpg

Alpski vrt

Narava nam podarja vse, kar potrebujemo, da smo zdravi, aktivni in srečni. V neposredni bližini Mozirske koče (5 min hoje) se nahaja Alpski vrt. Divje rastoče rastline, ki jih srečujemo v gorskem svetu med skalami, zagotovo predstavljajo poseben dar narave vsakemu, ki ljubi hribe.

 • Predstavitev alpske flore
 • Primerna lokacija za izlet od pomladi do konca jeseni
 • Drevesni horoskop in energijska točka
 • Organizirano individualno ali skupinsko vodenje

Zaradi svoje posebne narave, ki jim zagotavlja preživetje v izredno ekstremnih pogojih, med razpokami, na skalnatih policah, kjer je malo zemlje za preživetje. Da predstavimo okolje in alpske rastline vsakemu, ki nas obišče, smo na Golteh ustvarili lahko dostopen, najvišje v Evropi ležeč Alpski vrt. Park leži na višini 1.300 do 1.400 metrov nadmorske višine na površini 2 hektarjev. Alpski Zlatko vas pozdravi ter vas popelje na zabaven in poučen vodeni ogled po vrtu, kjer si lahko ogledate svoj drevesni horoskop. Ob sprehodu skozi naravoslovno učno pot spoznate drevesne in živalske vrste, na panoramski poti pa najlepše razglede na Savinjsko dolino. Pogledate lahko tudi skozi naravno okno. Vrt služi s svojo zvočno meditacijsko točko, kot kraj sprostitve.

Raziščite Golte

Zimske aktivnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.