fbpx

POHODNIŠTVO NA GOLTEH

Smučanje in deskanje na snegu

Le 20 min vožnje od izvoza iz avtoceste Šentrupert vas loči do prave zimske pravljice v osrčju Savinjske doline. Z nihalko vas popeljemo bližje nebesom od koder boste na smučeh uživali v čudovitih pogledih na Kamniško – Savinjske Alpe in Savinjsko dolino.
Dobrodošli v bližje nebesom, dobrodošli na Golteh.

Več kot 12 kilometrov odlično pripravljenih prog
Smučišče Golte se nahaja na nadmorski višini med 1.280 in 1.576 metri in se razteza na 50 hektarih površine. Obsega več kot 12 kilometrov urejenih smučarskih prog, na katerih se smučarskim užitkom prepuščajo smučarji in deskarji na snegu.
Za varno in udobno smuko poskrbi naša tehnična ekipa, na katero se lahko kadarkoli obrnete neposredno na smučišču. Smučarske proge redno vzdržujemo in naravni snežni odeji dodajamo še tehnični sneg s pomočjo sistema za tehnično zasneževanje, ki je postavljen na večini prog.

Z najdaljšo nihalko v Sloveniji iz doline do smučišča
Cena smučarske vozovnice vključuje povratno vožnjo z nihalko. Pri urnih vozovnicah povratek v dolino ni časovno omejen na veljavnost vozovnice in je možen kadarkoli tisti dan. Na spodnji postaji nihalke je urejeno veliko parkirišče za avtomobile, avtobuse in avtodome. Z nihalko se boste v nekaj minutah povzpeli za neverjetnih 1.000 metrov, saj vas slednja z nadmorske višine 490 m iz vasi Žekovec pripelje naravnost do hotela Golte, ki se nahaja na nadmorski višini 1.410 m. Ko prispete do vrha, vas le nekaj korakov loči do smučišča, zato naporno nošenje smučarske opreme ni potrebno. Dolžina nihalke je 3.265 metrov, s čimer je nihalka Golte najdaljša gondolska žičnica v Sloveniji. Masa ene nosilne vrvi je 45 ton, premer vrvi pa 56 mm.

Družinam prijazno smučišče
Smučišče Golte je družinam prijazno smučišče, ki z družinskimi paketi vozovnic omogoča cenovno dostopno smuko za celotno družino. V smučarski sezoni 2018/19 je smučišče Golte prejelo nagrado za Naj smučišče v kategoriji srednje velikih smučišč, v letu 2019 pa smo praznovali 50 let delovanja smučišča Golte.

Smučarske proge in naprave
Zaradi pestre izbire smučarskih prog različnih zahtevnosti bodo smučišče Golte vzljubili tako izkušeni smučarji kot tudi tisti, ki bodo to šele postali. Na smučišču deluje 5 žičniških naprav (3 sedežnice, 2 vlečnici) ter tekoči trak na otroškem poligonu. Najdaljša proga na Golteh je Ročka, ki je povezana s progo Stari stani. Na tej strani delujeta sedežnica Ročka in vlečnica. Na strani smučišča navzgor od hotela pa delujeta sedežnici Medvedjak in Smrekovec z različno zahtevnimi smučarskimi progami.
Prve smučarske zavoje lahko otroci naredijo na otroškem poligonu s tekočim trakom, svoje znanje pa nadgradijo na progi Morava. Proga Morava je zlahka dostopna z Alpskega vrta in je opremljena z vlečnico. Začetnikom omogočamo ugodno dnevno smuko na Moravi.

Deli:

Vse aktivnosti

Call Now Button Scroll to Top