fbpx

SKOK S PADALOM V TANDEMU NA GOLTEH

Skok s padalom

Dobrih 5km dolg greben Golte leži na nadmorski višini preko 1.500 m, raztega se od severovzhoda proti jugozahodu in leži na vzhodnem obrobju Kamniško Savinjskih Alp tako rekoč so to vrata v svet Alp. Na Golteh je moč štartati prav na vse smeri vetra, najbolj primerni pa so vetrovi južnih in vzhodnih smeri, pozorni moramo biti na jugozahodni veter, ki je lahko v teh krajih precej sunkovit. Za začetnike so Golte bolj primerne v dopoldanskem in popoldanskem času vmes pa bolje, da si zaradi močne termike privoščijo kosilo. Večina preletov se iz Golte opravlja proti zahodu, leti se do Kamniško Savinjskih (Raduha, Grintovec) ali celo do Karavank (Stol) in nazaj, če pa se odločimo za lete v eno smer pa je mogoče leteti tudi do Julijcev in najvišjega vrha Slovenije Triglava. Takšne prelete je najlažje odleteti  pomladi oz. na začetku poletja ali po kakšni hladni fronti sredi poletja.

Skok s padalom v tandemu: najpogumnejše popeljemo proti vrhu krajinskega parka Golte, vzletne točke Medvedjak, od koder v tandemu poletite z izkušenim profesionalcem in uživate v neverjetnih razgledih, ki segajo vse do daljav. Pri panoramske poletu boste ustvarili 1.200 m višinske razlike, traja pa do 30 minut. Dolžina poleta je odvisna od vremenskih pogojev!

Vzletišče Medvedjak 1575 m. n. v. (46°21’59.0″N 14°53’19.7″E / 46.366400, 14.888800)

 

Dostop:

Vozilo pustimo na spodnji postaji nihalke. Od tam nas nihalka popelje na 1.410 m – do hotela Golte. Od hotela Golte do vzletišča Medvedjak vozi sedežnica Medvedjak.

 

Vzletišče:

Glavno vzletišče je obrnjeno rahlo proti severovzhodu, primerni vetrovi so jugovzhodni, vzhodi in severovzhodni. V poletnih dneh je možno jadranje na večerni termiki po celotnem grebenu. Štartati je mogoče tudi na zahodno stran ob šibkem zahodnem vetru.

 

POZOR: Pozorni moramo biti na sedežnico, zato se po vzletu peljemo naravnost v smeri hotela in nato z zadostno višino zavijemo desno, oz. nadaljujemo naravnost po grebenu v smeri SV. JZ vetrovi se lahko v teh krajih hitro okrepijo zato moramo tem vetrovom posvetiti največ pozornosti.

Deli:

Vse aktivnosti

Call Now Button Scroll to Top