POHODNIŠTVO NA GOLTEH

Pohodništvo

Krajinski park Golte nudi številne možnosti za pohode in sprehode, ki bodo vaš um napolnili z energijo, telo pa prijetno utrudili. Temperature so večinoma 10 stopinj nižje kot v dolini, zato vas bo temperatura zraka v poletnih mesecih prijetno osvežila. Pohodi potekajo večinoma po
nezahtevnih poteh, zato so primerni za družine, starejše in hišne ljubljenčke. Za vas smo izbrali 12 najboljših poti, ki trajajo od 1 do 5 ur. Tako boste lahko izbrali najbolj primerno svojim zmožnostim in času.
Družinam in starejšim svetujemo eno od krožnih poti po krajinskem parku Golteh ali obisk najvišjega vrha Boskovec 1.588 m. Tistim z več kondicija pa eno od poti iz doline do vrha ali pa pot na Smrekovec.
Pred odhodom v gore se ustrezno obujete (svetujemo pohodne čevlje), vzemite pohodne palice in ne pozabite vzeti nekaj pijače. Osvežite in okrepčate pa se lahko tudi pri na v hotelu, na Treh Plotih ali na Mozirski koči. Pred odhodom preverite vremensko stanje in napoved ter obratovanje naprav!

 

Želite na vodeni izlet?


Na recepciji hotela se lahko dogovorite tudi za voden izlet z izkušenimi vodniki, ki vas bodo popeljali po krajinskem parku Golte in vam razkrili marsikatero zanimivo zgodbo.
Omogočamo vam tudi izposojo pohodnih palic za nordijsko hojo, naši strokovno usposobljeni športni animatorji pa vas bodo z veseljem naučili osnov nordijske hoje.

Deli:

Vse aktivnosti

Scroll to Top