Vreme na Golteh:
Rezervacija
Rezervacija
2  rooms,  4, adults,  3  child  
+ dodaj sobo
Thank you
Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.
Napaka na serverju!
Prosimo, poskusite kasneje.
Napaka!
Rezervirajte učitelja

Planota Golte

Ob skrivnostnih gozdnih in planinskih poteh se razprostira najlepša savinjska planota Golte. Začetki segajo v davno leto 1896, z otvoritvijo prve Mozirske koče. Leta 1968 so prvi lastniki pričeli z gradnjo, leto kasneje pa že z otvoritvijo prvega hotela na planini, ki danes v vsej svoji lepoti, z nastanitvami in kulinariko vabi v svet doživetij skozi vse leto. Leta 1969 je bila zgrajena takrat najdaljša gondolska žičnica v Jugoslaviji. Leta 1999 je prevzel podjetje italijanski investitor, takrat sta bili modernizirani tudi nihalka in zgrajeno akumulacijsko jezero ter zasneževalni sistem. Podjetje Golte d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2003, ko se je spremenila tudi lastniška struktura. Leta 2003 in 2004 sta bili zgrajeni sedežnici Medvedjak in Ročka. Leta 2008 je večinski lastnik postal Premogovnik Velenje oz. njegovi hčerinski družbi PV Invest in HTZ. Leta 2010 je bil na mestu prejšnjega zgrajen nov hotel Golte, v letu 2011 pa se je začela gradnja apartmajskih hiš za hotelom. V letih do danes smo na Golteh gostili različna športna tekmovanja, kot na primer Evropski pokal v smučanju (1984-86), Kolesarko dirko po Sloveniji itd. V hotelu so prebivali Bojan Križaj, Janica in Ivica Kostelič, Tina Maze, Ana Drev in veliko drugih. S prenovljeno zgodbo in novim lastnikom je gorsko turistični center Golte zakorakal v novo obdobje. Dovolite, da vam predstavimo naš napredek in turistične storitve, ki bodo še dolgo živele v spominih. Vabljeni na Golte.

Dobrodošli v Savinjski dolini, kjer se vam z mestom Mozirje, odprejo pogledi na bele vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, polnih planinskih poti, ki vas vodijo preko čudovitih gozdov. Mozirje se razprostira na levem bregu, v tem delu še vedno bistre in povsem čiste Savinje, na nadmorski višini 340 m. Vzhodni del je omejen s sotesko Savinje, na zahodu pa se odprejo vrata proti Gornjem Gradu ter proti Logarski dolini. Pomemben del občinskega središča je hortikulturni park Mozirski gaj. Mesto Mozirje leži neposredno pod visoko kraško planoto Golte, ki spada k predgorju južnih apneniških Alp. Planota Golte je poznana kot smučarsko središče, ko zima zapusti te kraje se lahko predate različnim letnim aktivnostim. V prvobitnem naravnem okolju smo ustvarili najvišje ležeč in najlažje dostopen Alpski vrt v Evropi. Savinjska dolina je s svojimi naravnimi danostmi in neokrnjeno naravo idealna za vsakega ljubitelja katerekoli rekreacije:

Na vodi: rafting, kopanje na reki Savinji, kajak, soteskanje;

Na zemlji: različne kolesarske ture, gorsko pohodništvo, treking, adrenalinski park;

Na snegu: smučanje in deskanje, tek na smučeh, turna smuka, sankanje, plezanje po ledenih slapovih;

V zraku: jadralno padalstvo, panoramski ogled z letalom, skok v tandemu z letala.

Aktivno, rekreativno ali le izletniško lahko v Zgornji Savinjski dolini najdete številne izzive, inspiracijo in sprostitev. Prepustite se domišljiji, pridite k nam in izkoristite naravno in kulturno bogastvo ter uživajte z nami katerikoli čas v letu.

Ta spletna stran uporablja piškotke.
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.