Vremenska prognoza za Golte:
Rezervacija
Rezervacija
2  rooms,  4, adults,  3  child  
+ Dodaj sobu
Thank you
Kontaktirati ćemo vas što je prije moguće.
Pogreška na poslužitelju!
Pokušajte ponovo kasnije.
Greška!
Rezervirajte instruktora skijanja

Opći uvjeti poslovanja

OPĆE INFORMACIJE

Karte možete kupiti na temelju važećeg cjenika na blagajni na donjoj postaji žičare i na recepciji hotela Golte. Plaćanje je moguće gotovinom ili s platnim i kreditnim karticama.

Ograničenu ponudu karata (karte za vučnicu Morava, karte za sjedežnicu Medvedjak ili sjedežnicu Smrekovec) možete kupiti na donjim postajama pojedinih žičara. Plaćanje je moguće samo gotovinom.

Pogoršanje vremena, magla, vjetar, zatvorene pruge, prekid ili odgađanje rada pojedinih uređaja nisu razlozi za povrat ili produljenje valjanosti karata.

Prije kupnje skijaških karata provjerite vrijeme i radne uvjete na skijalištu. Informacije su dostupne na blagajni i recepciji hotela te na web stranici www.golte.si.

Za oglašavanje na objektima i uređajima potreban je poseban dogovor s poduzećem Golte d.o.o. Samovoljno oglašavanje nije dozvoljeno. Uklanjanje promotivnog materijala se naplaćuje.

Ako imate bilo kakve reklamacije obratite se na prodajna mjesta ili upravu tvrtke.

Događaji na skijalištu ili objektima podliježu dogovoru s poduzećem Golte d.o.o. Za sve događaje na skijalištu mora dati operater skijališta suglasnost.

RADNO VRIJEME ŽIČARA, TRAJANJE SEZONE I OPĆE RADNO VRIJEME

Žičara djeluje tijekom zimske i ljetne sezone svaki dan. Između glavnih sezona, djeluje žičara po objavljenom rasporedu i za unaprijed najavljene skupine.

Žičara ne radi tijekom redovitog godišnjeg remonta i drugih radova održavanja.

Zimska sezona traje od prosinca (dostatna snježna pokrivenost) do kraja ožujka ili dok prirodni uvjeti dopuštaju rad skijališta.

Radno vrijeme uređaja i skijališta je objavljen na prodajnim mjestima karata, na nižim postajama žičara i na web stranici www.golte.si.

Radno vrijeme skijaških žičara i skijaških staza prilagođava se svakodnevnom stanju snijega i vremenskim uvjetima.

Žičara vozi svakih sat vremena nakon objave radnog vremena rada žičare. U slučaju povećanog broja posjetitelja, žičara vozi češće (svakih pola sata ili češće).

Posebna vožnja žičarom Žekovec moguća je tijekom redovitog ili izvan radnog vremena. Kupac plaća cijenu posebne vožnje i karte prema važećem cjeniku.

Ljetna sezona traje od lipnja do rujna.

Poduzeće Golte d.o.o. zadržava pravo izmjene radnog vremena bez prethodne obavijesti.

KUPNJA KARATA

Dječje karte namijenjene su osobama u starosti od 6 do 14 godina.

Omladinske karte namijenjene su osobama u starosti od 15 do 17 godina.

Srednjoškolske/studentske karte namijenjene su osobama koje ispunjavaju uvjete statusa srednjoškolca/studenta.

Seniorske karte namijenjene su osobama starijim od 60 godina.

Djeca do 5. godine starosti mogu skijati bez dodatnih troškova u pratnji svojih roditelja ili drugih pratitelja.

Seniori u starosti od 70 godina i više imaju pravo na kupnju posebne vrste dnevne karte koja uključuje užinu u hotelu Golte. Kupon za užinu nije prenosiv i vrijedi na dan izdavanja kupona. Kupon može biti unovčen u restoranu hotela Golte i samo uz važeću skijašku kartu "Senior 70+".

Srednjoškolci i studenti imaju pravo na kupnju jedne karte dnevno.

Srednjoškolci i studenti dokazuju status s valjanom srednjoškolskom ili studentskom iskaznicom.

Seniori i djeca iskazuju svoje godine sa osobnim dokumentom.

Karte s popustom (IVSI, ISSIA, Blue Card, Active Slovenia, OKS ...) mogu se kupiti uz predočenje odgovarajućeg dokumenta. Popust se odnosi na dnevne karte. Karte su valjane samo zajedno s odgovarajućim dokumentom o statusu prava na popust.

Sve skijaške karte (isključujući dnevne karte i satne karte kupljene u pretprodaji i karte za pojedine uređaje) napravljene su na povratnoj karti (Key-card). Uz kupnju karte obavezna je kaucija od 5,00 EUR. Vračanje karte (Key-card) i povrat kaucije moguće je obaviti na prodajnim mjestima. U slučaju da korisnik ne vrati kartu (Key-card) može ju koristiti za sljedeću kupnju ali samo u slučaju da karta (Key-card) nije oštećena.

Za skijaške karte koje su kupljene prije 1.10. 2017 kaucija je iznosila 2,00 EUR (stari modeli Key-card). Povrat kaucije od 2,00 EUR moguće je obaviti je do početka sezone 2018/2019.

U slučaju da skijaška sezona započne ranije nego što je predviđeno u pretprodaji, prodajne cijene istječu na dan otvaranja skijališta.

Sezonske karte, karte "5 u sezoni" su sa slikom.

Online kupnja karata provodi se pod posebnim uvjetima prodaje putem interneta koji se objavljeni u online trgovini na www.golte.si.

INFORMACIJE O VALJANOSTI KARATA

Dnevne karte vrijede za jedan dan tijekom rada žičara.

Valjanost satnih karata vrijede od prvog ulaska u žičaru do isteka vremena (dodatni bonus od 20 min važi za vožnju žičarom-nihalka Žekovec uzbrdo). Vožnja žičarom-nihalka Žekovec nizbrdo je ograničena samo na dan valjanosti karte i moguća je i nakon isteka vremena.

Sezonska karta od ponedjeljka do petka (SEZ PP) vrijedi od ponedjeljka do petka, uključujući školske praznike i vrijeme blagdana koji su tijekom tjedna.

Sve karte vrijede jednu skijašku sezonu.

U slučaju da ne iskoristite karte »5 v sezoni«, preostali se dani ne mogu prenijeti u iduću sezonu.

Karte stavljene na sat vrijede samo uz potvrdu o kupnji.

Skijaške karte u ljetnoj sezoni nisu valjane (osim ako je to propisano u kontekstu posebnih bonusa u kada je karta kupljena).

Planinska karta (žičarom-nihalka Žekovec nizbrdo) i godišnja povratna karta za žičaru-nihalka Žekovec vrijede godinu dana od datuma kupnje karata – za vrijeme rada žičare-nihalka Žekovec. Manji broj radnih dana žičare-nihalka Žekovec od očekivanog nije razlog za povrat ili produljenje valjanosti karte.

ZAMJENA KARATA I VRAĆANJE KUPOVINE

Zamjena isteklih neiskorištenih dnevnih i satnih karata moguća je godinu dana nakon datuma isteka karata prema važećem cjeniku. Starijih karata više od jedne godine nije moguće mijenjati.

Mijenjanje karata je moguće ako se može vizualno ili elektroničkim čitačem potvrditi valjanost i nekorištenje karata.

Tvrtka ne priznaje nikakvu naknadu za izgubljene karte.

Kako bismo zamijenili oštećenu kartu ili izdali zamjensku kartu u slučaju gubitka naplaćujemo zamjenski trošak i kauciju od 5,00 EUR. Moguće je izdavanje zamjenske sezonske karte uz podnošenje odgovarajućeg kupoprodajnog dokumenta – računa ili iz zapisnika prodanih karata. Osim toga, izvršava se blokada medija izgubljene karte.

Kupljene karte se ne mogu vratiti i zatražiti povrat novca.

U slučaju povrede skijaša, tvrtka vrača kupovinu cijene karte samo povređeniku koji je kupio višednevnu kartu i uz predočenje zapisnika o nesreći na skijalištu. Povrat kupovine karte se računa od

sljedećeg dana. Bolest nije razlog za povrat kupovine karte.

U slučaju povrede vlasnika sezonske karte sa slikom, priznajemo 50% popusta na redovnu cijenu, u slučaju štete do 15. veljače ili 100% popusta u slučaju nikad korištene karte. Kupac može primijeniti popuste prilikom kupnje nove sezonske karte u sljedećoj sezoni (uz podnošenje odgovarajućih dokaza i utvrđivanju stanja (ne)korištenja karte).

KONTROLA I ZLOUPOTREBA KARATA

Karte su neprenošljive, osim prijenosnih sezonskih karata.

Kod već kupljenih karata nije moguće promijeniti valjanost karata.

Prodaja i kontrola karata vrši se putem računarski kontroliranih blagajni i elektronskih čitača. Pri ulasku u uređaj moraju posjetitelji registrirati kartu na elektroničkim kontrolnim uređajima. Posjetitelji su dužni u bilo kojem trenutku i bilo gdje na skijalištu pokazati kartu ovlaštenoj osobi skijališta.

Sustav kontrole karata je pod video nadzorom. Kupnjom karte kupac je s tom činjenicom informiran.

Uz provedbu video nadzora kontrole karata se ne intervenira u privatnost kupaca i korisnika. Video nadzorom se video isječke prijelaza pojedinačne karte upotrebljava za provjeravanje na temelju serijskog broja svake karte sukladno sa zakonskim odredbama ZVOP (Zakona o varnosti osebnih podatkov - Zakon o osobnim podacima).

Upotreba karata, kupljenih po sniženoj cijeni moguća je samo na temelju odgovarajućih dokaza. Za zloupotrebu se smatra upotreba karata bez odgovarajućih dokaza.

Pokušaj ili zlouporaba karte i kršenje pravila sigurnog skijanja su osnova za oduzimanje karte na licu mjesta. Oduzimanje je trajno, bez obzira na vrstu karte. Iznimka je prilikom oduzimanja sezonskih karata. Postupak opisan dolje. Za kontrolu i oduzimanje karata zaduženi su ovlašteno osoblje na žičarama, rukovoditelji žičara ili njegov zamjenik, nadzornik na skijaškim stazama ili druge ovlaštene osobe tvrtke za kontrolu karata.

Oduzimanje sezonskih karata: vračanje karte kod prvog prekršaja moguć je nakon tjedan dana od dana oduzimanja uz plaćanje (90.00 eura za odrasle i 70,00 € za djecu, starije osobe, studente i sezonske karte PON – PET). Kod drugog prekršaja, oduzimanje karte je trajno.

Sezonske karte SSV i ESSV mogu se koristiti pod uvjetima prodavatelja karata. Za kontrolu i oduzimanje karata zaduženi su ovlašteno osoblje na žičarama i skijalištu. Povrat oduzete karte moguć je u skladu s uvjetima prodavatelja.

U slučaju utvrđene zloupotrebe karte, moguće je elektroničko zaključavanje karte, a daljnja upotreba karte nije moguća.

U slučaju zlouporabe karte ili narušavanja reda, tvrtka zadržava pravo na kazneni postupak protiv počinitelja.

U slučaju nezgode osobe s kartom koja je zloupotrebljena na skijalištu, troškove spašavanja snosi sudionik nezgode.

OŠTEĆENJE OPREME NA SKIJALIŠTIMA I ŽIČARAMA

Ako tvrtka utvrdi da je posjetitelj oštetio žičarski ili drugi uređaj na skijalištu, počinitelj ili njegov staratelj je dužan nadoknaditi štetu. Tvrtka zadržava pravo na oduzimanje skijaške karte na licu mjesta kršitelju i pokrene kazneni progon zbog oštećenja tuđe imovine i ugrožavanja sigurnosti putnika, skijaša.

Tvrtka zadržava pravo da pojedincima ili skupinama uskrati pravo ulaska na skijališta, zbog njihovog proteklog nepoštivanja pravila, ponašanja ili nepoštivanja pravila sigurnog skijanja.

Tvrtka zadržava pravo da zabrani pristup do žičara i skijalištima alkoholiziranim osobama, osobama pod utjecajem droga i osobama koje se ponašaju neprimjereno. Tvrtka nije odgovorna za njih i za njihovo djelovanje.

SIGURNOST, OSIGURANJE I ODGOVORNOST

Sigurno skijanje morate si u najvećoj mjeri obezbijediti sami, skladno s poštivanjem pisanim smjernicama napisanih na uređajima i skijalištima, skladno s poštivanjem Zakona o sigurnosti na skijaškim stazama i slijedeći upute osoblja.

Skijaši i ostali posjetitelji dužni su slijediti upute i upozorenja o žičarama i skijalištima i ostale upute osoblja.

Vođe skijaških skupina dužni su se brinuti i odgovoriti za sigurno skijanje skupina.

Skupini koja unatoč upozorenjima sa svojim skijanjem ugrožava sebe i ostale osobe, rukovoditelj skijališta će zabraniti nastavak skijanja.

Tvrtka ne preuzima nikakvu odgovornost za tjelesne ozljede i oštećenja opreme vlasnika karata i drugih osoba, ako su ozljede i oštećenja posljedica nepoštivanja: stanja na uređenim i označenim skijaškim stazama, broja posjetitelja, vremena, kvalitete snijega, prebrze vožnje, nepoštivanja Zakona o sigurnosti na skijaškim stazama, FIS pravila, oznaka i uputa upravitelja žičara, nedovoljne fizičke pripremljenosti, neadekvatne sportske opreme, skijanje pod utjecajem alkohola ili droga, itd.

Nepoštivanje pravila sigurnog skijanja razlog je za oduzimanje skijaške karte na licu mjesta i poduzimanje drugih mjera sukladno sa Zakonom o sigurnosti na skijalištima.

Skijaši koriste uređaje i rekvizite na dječjem poligonu, tematskim stazama (staza zečeva) i snježnih parkova na vlastitu odgovornost. Tvrtka ne preuzima nikakvu odgovornost za tjelesne ozljede nastale na tom području zbog nepoštivanja pravila, neiskustva korisnika, korištenja uređaja bez prisutnosti trenera, i ostalih kršenja pravila.

Vlasnik karte je kupnjom karte za prijevoz na svim žičarama osiguran za ozljede ili oštećenja opreme, ako je šteta uzrokovana krivnjom ili nemarom operatera žičara.

Skijaš kupnjom karte nije nezgodno osiguran.

Reklamacije, žalbe, primjene fizičkih ozljeda i oštećenja opreme potrebno je obavijestiti upravitelja uređaja, voditelja ili radnike spašavanja na skijalištima.

Uvjeti za mogući zahtjev za naknadu štete od tvrtke potrebne su važeća skijaška karta na dan ozljede i zapisnik o nesreći, koju napiše voditelj/upravitelj skijališta ili upravitelj žičara.

U slučaju nesreće na skijalištu tvrtka zadržava pravo pokrenuti kazneni postupak ili prekršajni postupak protiv počinitelja.

POSEBNE ODREDBE O SIGURNOSTI I REDU NA SKIJALIŠTIMA

Služba spašavanja i služba za nadzora na skijalištu djeluju tijekom rada žičara. Službe pregledavaju i jamče spašavanje samo na označenim i otvorenim stazama skijališta.

Troškove spašavanja na zatvorenim stazama i izvan uređenog skijaškog područja krije sam sudionik nezgode.

Radno vrijeme skijaških staza jednako je radnom vremenu povezanih žičanih sprava.

Izvan radnog vremena žičare su za sve skijaške staze i ostale površine zatvorene radi uređivanja skijališta i zasnježivanja (vučni konopi ratraka križaju skijaške staze - opasno po život!). Za to vrijeme koriste posjetitelji skijaške staze za hodanje i slično na vlastitu odgovornost i dužni su bezuvjetno poštivati ​​uputstva osoblja te zvučne i svjetlosne signale na strojevima.

Vožnja motornim sanjkama na skijalištima je zabranjena (sukladno Zakonu o sigurnosti na skijalištima), također izvan organiziranih i uređenih skijaških staza (prema Zakonu o zaštiti prirode).

Vožnja motornim sanjkama dopuštena je samo operateru skijališta za potrebe spašavanja, kontrole i održavanja.

Uniformirani učitelji škole skijanja Golte - Bijeli zec mogu sa studentima skijanja koji imaju vidljive markere (pojedinačno učenje skijanja) prolaziti kroz označene oznake na određenim žičarama.

Zaposlenici operatera, nadzornici, sigurnosna služba, upravitelji žičara, služba spašavanja, liječnici i policija imaju prioritet pri ulasku na svim žičarama.

Sastavni dio ovih uvjeta su i odredbe Zakona o sigurnosti na skijalištima (ZVSmuč-1, Službeni glasnik Republike Slovenije, broj 44/16).

DJELATNOSTI NA SKIJALIŠTU, ŠKOLA SKIJANJA, OSPOSOBLJAVANJA I NATJECANJA

Organizator događaja, natjecanja, treninga itd. mora poštivati ​​Zakon o sigurnosti na skijalištima (članak 3. - aktivnosti na skijalištima).

Za sve aktivnosti na skijalištu potrebno je prethodno odobrenje operatera skijališta.

Za sve poslovne aktivnosti na skijalištu potrebno je dobiti pismenu suglasnost operatera skijališta i platiti nadoknadu, drugim riječima potrebno je imati ugovor s operaterom skijališta.

Organizirane lekcije skijanja na skijalištu mogu obavljati samo izvodioci koji dobiju prethodnu pismenu suglasnost operatera skijališta (članak 12. - poduka skijanja) sukladno Zakonu o sigurnosti na skijalištima.

Organizator manifestacije ili natjecanja na skijalištu dužan je pravilno prijaviti događaj i osigurati odgovarajuće osoblje (vlastitu službu spašavanja, liječnika, sigurnosnu službu, itd.) Organizator mora dobiti odobrenje od operatera skijališta, drugim riječima potrebno je sklopiti ugovor s operaterom skijališta.

Dio skijaške staze gdje se održava događaj, natjecanje, trening, itd. potrebno je fizički odvojiti od ostatka skijaške staze. Za vrijeme trajanja događaja isključeno je iz redovitog djelovanja ostatka skijališta, zato operater skijališta ne preuzima nikakvu odgovornost za događaje na tom dijelu skijaške staze.

Iznajmljivanje skijaške pruge i ostalih područja za događaje, treninge, natjecanja naplaćuje se prema važećem cjeniku.

PRIJEVOZ OSOBA, DJECE, PRTLJAGA, TERETA I DOMAĆIH ŽIVOTINJA

Prijevoz osobne prtljage sa žičarom-nihalka Žekovec je besplatan.

Prijevoz posebnog tereta žičarom-nihalka Žekovec moguć je nakon prethodnog dogovora s operaterom žičara. Teret mora biti pravilno pripremljen za transport.

Tvrtka ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu neadekvatno pripremljenog tereta ni zaštitu od krađe.

Prijevoz domaćih životinja dopušten je samo žičarom-nihalka Žekovec. Životinje moraju biti primjereno zaštićene. Prijevoz kućnih ljubimaca je besplatan.

Za djecu do visine do 1,25 m, kada putuju žičarama, potrebna je pratnja odrasle osobe.

Prijevoz bicikala i padobranskih jedara je dopušten samo žičarom-nihalka Žekovec i sjedežnicom Medvedjak.

PARKIRANJE I KORIŠTENJE PARKIRNIH MJESTA

Parking ili korištenje parkirnih mjesta na donjoj postaji žičare-nihalka Žekovec i na parkiralištu ispred Alpskog vrta je besplatan. Vozači su dužni uzeti u obzir prometnu signalizaciju i upute redara parkinga.

Nije dopušteno parkirati na ili blizu puteva isporuke.

Za parkirana vozila tvrtka ne preuzima odgovornost.

Mozirje, 01. 12. 2017

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Svrha korištenja podataka

E-newsletter ili e-novine Golte hotel & Mountain Resort primate u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama – ZEKom-1 (Službeni glasnik Republike Slovenije, br. 109/12 s dopunama) na temelju vaše prijave za primanje e-novina, sudjelovanja u nagradnim igrama ili na temelju pružanja informacija i davanje suglasnosti prilikom posjete hotelu ili drugih aktivnosti unutar Hotela Golte & mountain resort.

S besplatnim e-novinama Golte Hotel & mountain resort obavještavamo vas o aktualnom događaju u naselju Golte, općim informacijama, aktivnostima, posebnim ponudama i drugim uslugama koje nudi Golte d.o.o.

Prikupljanje podataka prema zakonu ZVOP-1

U skladu s Zakonom o zaštiti osobnih podataka - ZVOP-1 (Službeni glasnik Republike Slovenije, br. 86/2004 s izmjenama i dopunama), pojedinac ima pravo u bilo kojem trenutku i na bilo koji način pisanom ili drugom obliku dogovora zahtijevati da tvrtka Golte d.o.o. trajno ili privremeno prekine korištenje osobnih podataka u svrhu ciljnog i izravnog marketinga. U roku od 15 dana od primljene obavijesti tvrtka Golte d.o.o. će zaustaviti korištenje osobnih podataka u svrhu ciljnog i izravnog marketinga, a pojedinac će o tome dobiti obavještenje pismenim putem ili na drugi način u sljedećih pet dana.

Razdoblje skladištenja dobivenih podataka

Podaci su pohranjeni i zaštićeni sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1). Dobiveni podaci se čuvaju do opoziva čuvanja podataka od strane pojedinaca.

Odjava od e-novina Golte hotel & mountain resort

U e-novinama Golte hotel & mountain resort, koji primate putem e-maila, objavljen je link "Odjava". Kliknite na nju i slijedite postupke otkazivanja pretplate.

Ova web stranica koristi kolačiće.
Kolačiće koristimo kako bismo vam omogućili ispravan rad stranice i pružili bolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite koristiti s pretragom na ovoj web stranici podrazumijeva se da prihvaćate pravila kolačića naše web stranice.