Navodila za deskarje

Navodila za deskarje
Zaradi posebnosti pri deskanju na snegu veljajo še dodatna pravila:

Splošna pravila
Temeljnih 10 pravil FIS velja tudi za deskarje na snegu.
Sprememba smeri
Zaradi omejene stranske vidljivosti (zorni kot) pri deskarjih na snegu je pred vsako spremembo smeri zelo pomembno vselej preveriti prostor ba levi in na desni.
Varovanje deske
Prednjo nogo je treba pripeti z varnostnim jermenom na desko. Samo na tak način lahko preprečimo, da v primeru padca oz. drugega razloga deska ne uide po pobočju in s tem ogrozi varnost drugih uporabnikov smučišča.
Posebna obutev
Raznovrstna stremena (vezi) so vsa prilagojena čevljem za deskanje na snegu. Čevlji za alpsko smučanje so preveč togi in onemogočajo potreben stranski nagib.
Žičniške naprave
Vlečnice lahko uporablja samo tisti deskar, ki obvlada deskanje na snegu v taki meri, da lahko samostojno uporablja vlečnico. Med vožnjo na vlečnici mora biti zadnja noga odpeta iz vezi in prosta na deski.
Prepoved deskanja
Na krajih, kjer velja prepoved smučanja, velja prepoved tudi za deskarje na snegu.
Ledeniki
Na ledenikih se zaradi nevarnosti ledeniških razpok odsvetuje odpenjanje desk.
Varovanje okolja
Tudi deskarji na snegu morajo spoštovati pravila za varovanje okolja.

Povzeto po priročniku splošnih mednarodnih pravil FIS .
Veselo in varno na sneg (Smučarska zveza Slovenije).

Zimska doživetja

Preživite dan sredi zimske idile. Izkorisite dan za neizmerne užitke na 12 km urejenih smučarskih prog, ki so pravi raj za ljubitelje zimskih aktivnosti. Prostranost smučarskih tterenov zagotavlja adrenalin in pravi užitek za smučarje in deskarje, otroški poligon pa poskrbi za veselje najmlajših. Zasnežena narava privablja tudi številne ljubitelje turnega smučanja in teka na smučeh.

Wellness na smučišču

Le kaj bi se po celodnevni smuke želeli bolj kot blagdejno sprostitev. Tik ob smučišču, v hotelu Golte, si proviščite popolno mero razvajanja. Eden najsodobnejših in najlepših wellness centrov nudi masaže, sprostitev v savnah in masažnih bazenih. Prepustite se prijetnemu potovanju v svet čutnih užitkov.

Poslovni turizem

Na Golteh je poslovno dogajanje neločljivo povezano z vsem, kar ponuja neokrnjena narava. Ob sodobnih kongresnih prostorih je na voljo bogata izbira najrazličnejših aktivnosti v sklopu hotela in v okolici: smučanje, tekmovanja, kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, paintball, skok s padalom in še veliko več.

Zabava in dogodki

Dobro voljo in veselje vselej delimo z obiskovalci Golte na najrazličnejših lokacijah. Po končani smuki pridite na Apreski zabavo, spoznavajte kulinarične zgodbe, zaobljubita si zvestobo v Alpskem vrtu, praznujte s prijatelji v restavraciji z razgledom. Naša prednost je raznolikost, ki jo želimo deliti z vami.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj.