Nadzor in reševanje

Ekipo reševalcev in nadzornikov sestavlja 14 posameznikov. Za reševanje in red na smučišču skrbi pet ljudi vsak smučarski dan, dva reševalca in trije nadzorniki. Ob koncih tedna, praznikih ter počitnicah so na Golteh dežurni tudi zdravniki, med šolskimi počitnicami pa tudi policisti.
Aktivnosti izvajamo v sodelovanju z REŠEVALNO POSTAJO MOZIRJE in POLICIJSKO POSTAJO MOZIRJE.

Reševalna služba je z novim hotelom pridobila novo ambulanto z vso opremo in zdravili potrebnimi za izvajanje nujne medicinske pomoči. Prav tako vsako leto posodobimo ali dokupimo del opreme.

Tako se na Golteh nahaja POLAVTOMATSKI DEFIBRILATOR (nameščen je v samopostrežni restavraciji, na steni šole smučanja pri izhodu na smučišče), pred sezono 2011/12 smo kupili zajemalna nosila, dokupili dva kompleta vakuumskih opornic za okončine, dva kompleta vratnih opornic za otroke in odrasle, …

Pred vsako sezono se v sodelovanju z GRS Maribor izobražujemo na seminarju NUJNE MEDICINSKE POMOČI NA SMUČIŠČU, ki se ga udeležijo vsi reševalci in nadzorniki smučišča Golte.
Letos je seminar potekal v začetku decembra, na Golteh.
Predavali so: Ločičnik Damijan (tehnik zdravstvene nege, RP Velenje), Ločičnik Mitja (diplomiran zdravstvenik, RP Mozirje) in Leva Vlado (vodja usposabljanja pri GRS Maribor).


VIDEO: Obnovitveni seminar - vožnja aki in kanadka


Če se zgodi poškodba, nesreča na smučišču, če potrebujete pomoč nadzornikov:

- se odpeljite do najbližjega žičničarja ali zaposlenega na smučišču
- ali pokličite 03/839-11-02 (strojnica gondole), 03/839-11-00 (recepcija hotel Golte) in povejte:


- KAJ SE JE ZGODILO?
- KJE SE JE ZGODILO?
- KDAJ SE JE ZGODILO?
- KOLIKO JE PONESREČENIH?
- KAKŠNE SO POŠKODBE?EKIPA REŠEVALCEV IN NADZORNIKOV


VODJA ZDRAVSTEVENE OSKRBE:

LESKOVŠEK Bojan, dr.med., spec.inter., spec. urg. med. s sodelavcem (vodja celotne zdravstvene oskrbe, Zgornjesavinjski ZD Mozirje)

VODJA REŠEVALCEV:   VODJA NADZORNIKOV:
LOČIČNIK Damijan (vodja reševalcev, reševalna postaja Velenje)


  CECELJA Simon (vodja nadzornikov, Golte d.o.o.)REŠEVALCI IN NADZORNIKI:
   
LOČIČNIK Mitja (reševalec, reševalna postaja Mozirje)


  ŠTRUCLJ Matjaž (reševalec, reševalna postaja Mozirje)


JOŠT Silvester (reševalec, GRS Celje)


  VOVK Anton (reševalec, GRS Celje)


KURNIK Primož (reševalec, reševalna postaja Velenje)


  ZAVOLOVŠEK Mojca (reševalka, Splošna bolnišnica Celje)


LOČIČNIK Leon (reševalec, nadzornik, Golte d.o.o.)


  NAPOTNIK Robert (reševalec, nadzornik, PGE Celje)


LUKANC Drago (reševalec, nadzornik, Golte d.o.o.)


  MAHER Damjan (reševalec, nadzornik, Formica Montana)


PAULIČ Luka (nadzornik, Golte d.o.o.)


  VODEB Marjan (nadzornik, OKC GPU)


SKORNIŠEK Marjan (nadzornik, Golte d.o.o.)


  PAULIČ David (nadzornik, Golte d.o.o.)


Reševalci in nadzorniki Vam želimo prijetno in varno smuko na Golteh!
Zimska doživetja

Preživite dan sredi zimske idile. Izkorisite dan za neizmerne užitke na 12 km urejenih smučarskih prog, ki so pravi raj za ljubitelje zimskih aktivnosti. Prostranost smučarskih tterenov zagotavlja adrenalin in pravi užitek za smučarje in deskarje, otroški poligon pa poskrbi za veselje najmlajših. Zasnežena narava privablja tudi številne ljubitelje turnega smučanja in teka na smučeh.

Wellness na smučišču

Le kaj bi se po celodnevni smuke želeli bolj kot blagdejno sprostitev. Tik ob smučišču, v hotelu Golte, si proviščite popolno mero razvajanja. Eden najsodobnejših in najlepših wellness centrov nudi masaže, sprostitev v savnah in masažnih bazenih. Prepustite se prijetnemu potovanju v svet čutnih užitkov.

Poslovni turizem

Na Golteh je poslovno dogajanje neločljivo povezano z vsem, kar ponuja neokrnjena narava. Ob sodobnih kongresnih prostorih je na voljo bogata izbira najrazličnejših aktivnosti v sklopu hotela in v okolici: smučanje, tekmovanja, kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, paintball, skok s padalom in še veliko več.

Zabava in dogodki

Dobro voljo in veselje vselej delimo z obiskovalci Golte na najrazličnejših lokacijah. Po končani smuki pridite na Apreski zabavo, spoznavajte kulinarične zgodbe, zaobljubita si zvestobo v Alpskem vrtu, praznujte s prijatelji v restavraciji z razgledom. Naša prednost je raznolikost, ki jo želimo deliti z vami.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj.