10 FIS pravil

Obzirnost do drugih smučarjev
in deskarjev

Vsak smučar ali deskar mora ravnati tako, da nikogar ne ogroža ali mu škoduje.
Obvladovanje hitrosti in načina vožnje -
smučarsko znanje
Vsak smučar ali deskar mora smučati tako, da se lahko pravočasno ustavi. Svojo hitrost vožnje mora prilagoditi znanju, terenskim, snežnim in vremenskim razmeram ter gostoti prometa na smučišču.
Izbira smeri vožnje -
smučine
Smučar ali deskar, ki prihaja od zadaj, mora smer svoje vožnje izbrati tako, da ne ogroža smučarjev in deskarjev pred seboj.
Prehitevanje
Prehitevanje je dovoljeno od zgoraj in spodaj, z desne in leve, vendar le, če je razdalja dovolj velika, da prehitevanemu omogoča dovolj prostora za vsa njegova gibanja.
Vključevanje in vnovični spust -
v smuk - nadaljevanje

Vsak smučar ali deskar, ki želi zapeljati na smučišče ali po ustavitvi nanj spet zapeljati, se mora navzgor in navzdol prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti zase ali za druge.
Ustavljanje
Vsak smučar ali deskar se mora izogibati ustavljanju na ozkih ali nepreglednih delih, če ni to nujno potrebno. Smučar ali deskar, ki je tam padel, se mora čim hitreje umakniti oz. opozoriti na svojo navzočnost.
Vzpenjanje in spuščanje -
sestopanje

Smučar ali deskar, ki se vzepnja ali spušča peš, mora to storiti na robu smučišča.
Upoštevanje znakov in označb
Vsak smučar ali deskar mora upoštevati oznake in signalizacijo.
Pomoč pri nesreči
Ob nesreči je vsak smučar ali deskar dolžan pomagati.
Dolžnost legitimiranja
Vsak smučar, če je priča ali udeleženec, odgovoren ali ne, se mora v primeru nezgode legitimirati.

Zimska doživetja

Preživite dan sredi zimske idile. Izkorisite dan za neizmerne užitke na 12 km urejenih smučarskih prog, ki so pravi raj za ljubitelje zimskih aktivnosti. Prostranost smučarskih tterenov zagotavlja adrenalin in pravi užitek za smučarje in deskarje, otroški poligon pa poskrbi za veselje najmlajših. Zasnežena narava privablja tudi številne ljubitelje turnega smučanja in teka na smučeh.

Wellness na smučišču

Le kaj bi se po celodnevni smuke želeli bolj kot blagdejno sprostitev. Tik ob smučišču, v hotelu Golte, si proviščite popolno mero razvajanja. Eden najsodobnejših in najlepših wellness centrov nudi masaže, sprostitev v savnah in masažnih bazenih. Prepustite se prijetnemu potovanju v svet čutnih užitkov.

Poslovni turizem

Na Golteh je poslovno dogajanje neločljivo povezano z vsem, kar ponuja neokrnjena narava. Ob sodobnih kongresnih prostorih je na voljo bogata izbira najrazličnejših aktivnosti v sklopu hotela in v okolici: smučanje, tekmovanja, kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, paintball, skok s padalom in še veliko več.

Zabava in dogodki

Dobro voljo in veselje vselej delimo z obiskovalci Golte na najrazličnejših lokacijah. Po končani smuki pridite na Apreski zabavo, spoznavajte kulinarične zgodbe, zaobljubita si zvestobo v Alpskem vrtu, praznujte s prijatelji v restavraciji z razgledom. Naša prednost je raznolikost, ki jo želimo deliti z vami.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj.