Kako do nas


V primeru, da se boste proti Goltem peljali po avtocesti A1 (Ljubljana – Maribor), uporabite izvoz Šentrupert, smer Mozirje.

Od tod je do spodnje postaje nihalke samo še 16 km do. Cesta vodi mimo Preserij, Letuša in Mozirja. V Mozirju v krožnem križišču sledite smerokazu Golte.

V primeru prihoda po drugih cestah, sledite smerokazom za kraj Mozirje in nato v krožnem križišču smerokazu Golte. Na koncu poti vas čaka 500 urejenih parkirnih mest v neposredni bližini spodnje postaje nihalke Žekovec.

Dostop do hotela Golte

Dostop do hotela Golte je mogoč z nihalko (pripelje vas neposredno v hotel) ali po cesti. V času zimskih voznih razmer vam priporočamo dostop z nihalko.

Dostop do hotela z nihalno žičnico - gondolo

Spodnja postaja nihalke se nahaja v vasi Žekovec, ki je od Mozirja oddaljena 4 km. V Mozirju v krožnem križišču sledite smerokazu Golte, nato vozite naravnost približno 2,5 km do gostilne Vid, kjer zavijete levo (smerokaz GOLTE - nihalka). Od tam je do spodnje postaje nihalke še dober kilometer.

Ob spodnji postaji nihalke je urejeno parkirišče. Hotelskim gostom je namenjeno zgornje, najbližje parkirišče, ki je v času zimske sezone zaprto z zapornico. Ob prihodu se javite pri blagajni ali sprevodniku nihalke – portirju, da vam omogoči dostop na parkirišče.

Nihalka bo v času zimske sezone 2011/12 obratovala vsak dan od 8.00 do 22.00 in bo peljala vsako polno uro. Po potrebi vozi tudi pogosteje. Vso prtljago lahko v spremstvu sprevodnika naložite v kabino gondole, ki lahko naenkrat sprejme 50 oseb. Nihalka vas pripelje neposredno v hotel v 8 minutah. Ob prihodu na zgornjo postajo se za nadaljnje informacije in prijavo zglasite na recepciji hotela.

Če imate v paket vključene smučarske vozovnice, lahko le-te prevzamete na blagajni na spodnji postaji nihalke, ki je odprta vsak dan od 8.00 do 16.00 ali na recepciji hotela, ki je odprta 24 ur dnevno.

Naslov spodnje postaje nihalke:
Radegunda 19 c, Mozirje

GPS koordinate spodnje postaje nihalke:
N46°21'22.01" E14°55'54.15"

Dostop do hotela po cesti

Do hotela Golte se lahko pripeljete tudi po cesti. Hotel se nahaja tik ob zgornji postaji nihalke. Od Mozirja do hotela je po cesti 16 km. V Mozirju v krožnem križišču sledite smerokazu Golte, nato vozite naravnost približno 2,5 km do gostilne Vid, kjer vozite naravnost-desno – sledite smerokazu za Golte – krajinski park in vas Šmihel. Od tu je do hotela še dobrih 13 km. Vozite po asfaltirani cesti naravnost. Po približno 5 km zavijete levo (sledite smerokazom Golte). Nato ves čas vozite naravnost po asfaltni cesti in sledite smerokazom za Golte. Tik pod vrhom sledi nekoliko strmejši odsek ceste, kjer se peljete pod nihalno žičnico. Na koncu asfaltne ceste je večje parkirišče ob Alpskem vrtu Golte. Od Alpskega vrta do hotela je nato še cca. 700 m makadamske ceste. Tik ob hotelu in zgornji postaji nihalke je manjše parkirišče.

Vhod v hotel je z manjšega parkirišča, pridete v 1. nadstropje. Za nadaljnje informacije in prijavo se nato zglasite v recepciji hotela, ki je v pritličju. Recepcija je odprta 24 ur dnevno.

Smučarske vozovnice lahko kupite oziroma prevzamete na recepciji hotela.

Naslov zgornje postaje nihalke – hotela Golte:
Radegunda 58, Mozirje

GPS koordinate zgornje postaje nihalke – hotela Golte:
N46°22'7.36" E14°53'41.82"

Zimska doživetja

Preživite dan sredi zimske idile. Izkorisite dan za neizmerne užitke na 12 km urejenih smučarskih prog, ki so pravi raj za ljubitelje zimskih aktivnosti. Prostranost smučarskih tterenov zagotavlja adrenalin in pravi užitek za smučarje in deskarje, otroški poligon pa poskrbi za veselje najmlajših. Zasnežena narava privablja tudi številne ljubitelje turnega smučanja in teka na smučeh.

Wellness na smučišču

Le kaj bi se po celodnevni smuke želeli bolj kot blagdejno sprostitev. Tik ob smučišču, v hotelu Golte, si proviščite popolno mero razvajanja. Eden najsodobnejših in najlepših wellness centrov nudi masaže, sprostitev v savnah in masažnih bazenih. Prepustite se prijetnemu potovanju v svet čutnih užitkov.

Poslovni turizem

Na Golteh je poslovno dogajanje neločljivo povezano z vsem, kar ponuja neokrnjena narava. Ob sodobnih kongresnih prostorih je na voljo bogata izbira najrazličnejših aktivnosti v sklopu hotela in v okolici: smučanje, tekmovanja, kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, paintball, skok s padalom in še veliko več.

Zabava in dogodki

Dobro voljo in veselje vselej delimo z obiskovalci Golte na najrazličnejših lokacijah. Po končani smuki pridite na Apreski zabavo, spoznavajte kulinarične zgodbe, zaobljubita si zvestobo v Alpskem vrtu, praznujte s prijatelji v restavraciji z razgledom. Naša prednost je raznolikost, ki jo želimo deliti z vami.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj.