Poroke in praznovanja

Pošlji povpraševanje
 

Poroke

Zaobljubita si ljubezen na Golteh, na čudoviti predalpski planoti. V osrčju narave, od koder vam ponujamo čudovite razglede na Alpe in Spodnjo Savinjsko dolino, si pričarajta dan, ki vama bo za vedno ostal v lepem spominu. 

Na Golteh lahko na čudovitih lokacijah izvedeta cerkveni in civilni del poroke, medtem ko zabavni del pripravimo v hotelu Golte****, najnovejšem gorskem hotelu v Sloveniji.

Želita drugačno poroko? Izbirata lahko med poroko v gondoli, planinsko poroko, poroko ob jezeru ali zgodnjo- spomladansko poroko na snegu. 

Zaupajta nam svoje želje in potrebe, storili bomo vse, kar je v naši moči, da vama ustrežemo – vajina poroka bo postala enkraten in nepozaben dogodek.

Izkušeni poročni svetovalci in osebje vam bo pripravilo poročno ponudbo po vaših željah. 

Skupaj boste določili dekoracijo, poročni meni, glasbo, svečani program in ostale dodatne 
storitve. Osnovna poročna ponudba je sestavljena iz nabora poročnih storitev.

Poročna ponudba zajema:

 • predporočno svetovanje in izvedbo poročnega slavja
 • organizacijo civilnega in/ali cerkvenega poročnega obreda
 • strokovno svetovanje pri izbiri kulinarike in vinske spremljave
 • organizacijo vrhunskih fotografskih storitev
 • svetovanje pri celostni podobi in dekoraciji prostora
 • organizacijo in svetovanje pri izbiri glasbene skupine
 • izdelavo namiznih poročnik kartic z navedbo menija in vinske spremljave
 • izdelavo imenskih tablic po predhodnem dogovoru
 • izdelavo konfetov (doplačilo)
 • organizacijo ognjemeta (doplačilo)
 • organizacijo cvetlične in prostorske dekoracije (doplačilo)

DARILO ZA MLADOPOROČENCA

Mladoporočencema podarjamo romantično nočitev z jutranjim razvajanjem v wellnessu.

POROČNI KATALOG >>


POROKA V NIHALKI

Butična poroka v nihalki je primerna za manjše poroke, do 30 oseb. Mladoporočenca in svati se zberejo na spodnji postaji nihalke, kjer jih pozdravi matičar in gostitelj. Posebej za ta dogodek je nihalka slavnostno okrašena. Obred poteka med vožnjo z najdaljšo nihalko v Sloveniji. Na najvišji točki, to je 96 metrov nad zemljo, s nihalka ustavi in mladoporočenca si izmenjata poročna prstana. Obred traja predvidoma 25 minut. Sledi zdravica s penino. Ob prihod na zgornjo postajo nihalke, najprej iz nihalke stopijo svatje, nato še mladporočenca. Svatje pripravijo ''špalir'' in mladoporočenca posipajo s cvetjem.

Poročni obred lahko nadaljujete v gorski kapelici ''Jezusa, dobrega pastirja'', ki se nahaja cca 700 metrov od hotela. V restavraciji hotela Golte pripravimo slavnostno večerjo in zabavo za vse udeležence dogodka.


Cena izvedbe obreda v nihalki: 500 € 
Cena vključuje povratni prevoz z nihalko za vse udeležence poroke, osnovna postavitev in ureditev prostora (miza, 4 stoli, 2 stoječi mizi, osnovni cvetlični aranžma, rdeča talna podloga v nihalki), penina po obredu v nihalki.

Možna doplačila:

 • pogostitev ob sprejemu na spodnji ali zgornji postaji nihalke (vino, sok, voda, žganje, pecivo): 4,20 €/ osebo
 • dodatna pogostitev - stoječi fingerfood (3 kom na osebo): 5 €/osebo
 • rdeča slavnostna preproga od nihalke do hotela: 30 €

 


POROKA OB JEZERU S POGLEDOM NA ALPE

Na najlepši razgledni točki ob jezeru, s pogledom na Kamniško - Savinjske Alpe, pričaramo mladporočencema nepozaben poročni dan. Svetje in mladporočence se v neposredno bližino obreda pripeljejo s panoramsko sedežnico. Po kratkem sprehodu, do poročnega paviljona, vaju pozdravi matičar, ki opravi civilni poročni obred. Po poročni zaobljubi sledi zdravica mladoporočencev s svati in povratek s sedežnico do hotela.

Cena izvedbe civilnega obreda: 300 € (do 60 oseb), 360 € (do 100 oseb)
Cena vključuje najem prostora za poročni obred, prevoz s sedežnico, poročni paviljon, rdeča preproga, miza za matičarja in stole za ženina, nevesto in priči, 12 klopi za svate, ozvočenje z mikrofonom, penina po civilnem obredu.

Možna doplačila:

 • pogostitev ob sprejemu na spodnji ali zgornji postaji nihalke (vino, sok, voda, žganje, pecivo): 4,20 €/ osebo
 • dodatna pogostitev - stoječi fingerfood (3 kom na osebo): 5 €/osebo
 • prevoz mladoporočencev s terenskim vozilom ali 4-kolesnikom: 200 €
 • akustično - vokalna glasbena spremljava (družinski trio izvede 2-3 skladbe): 150 €

Za vaša vprašanja in želje smo vam na voljo
na 03 839 12 00 ali 051 354 809 (Matej Krošelj) na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Foto utrinki

Zimska doživetja

Preživite dan sredi zimske idile. Izkorisite dan za neizmerne užitke na 12 km urejenih smučarskih prog, ki so pravi raj za ljubitelje zimskih aktivnosti. Prostranost smučarskih tterenov zagotavlja adrenalin in pravi užitek za smučarje in deskarje, otroški poligon pa poskrbi za veselje najmlajših. Zasnežena narava privablja tudi številne ljubitelje turnega smučanja in teka na smučeh.

Wellness na smučišču

Le kaj bi se po celodnevni smuke želeli bolj kot blagdejno sprostitev. Tik ob smučišču, v hotelu Golte, si proviščite popolno mero razvajanja. Eden najsodobnejših in najlepših wellness centrov nudi masaže, sprostitev v savnah in masažnih bazenih. Prepustite se prijetnemu potovanju v svet čutnih užitkov.

Poslovni turizem

Na Golteh je poslovno dogajanje neločljivo povezano z vsem, kar ponuja neokrnjena narava. Ob sodobnih kongresnih prostorih je na voljo bogata izbira najrazličnejših aktivnosti v sklopu hotela in v okolici: smučanje, tekmovanja, kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, paintball, skok s padalom in še veliko več.

Zabava in dogodki

Dobro voljo in veselje vselej delimo z obiskovalci Golte na najrazličnejših lokacijah. Po končani smuki pridite na Apreski zabavo, spoznavajte kulinarične zgodbe, zaobljubita si zvestobo v Alpskem vrtu, praznujte s prijatelji v restavraciji z razgledom. Naša prednost je raznolikost, ki jo želimo deliti z vami.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj.