Pohodništvo

Privoščite si poletno raziskovanje neštetih možnosti, ki jih za sprostitev, oddih in razkošje spominov ponuja lahko dostopna planota Golte. Pohodniški zemljevid Golte dokazuje, da lahko pravo pot za svoje sposobnosti najdejo tako izkušeni planinci kot tudi družine z otroci. Na Golte lahko pridete po eni od označenih poti iz dolin pod planoto ali pa se pripeljete po asfaltirani cesti ˝Alpski panoramski cesti˝do Alpskega vrt.

Če vam je pohajkovanje po prečudovitih vršacih okoliških gor premalo pa poizkusite kaj drugega.

Pohodniške poti po planini Golte

POT PO GOLTEH (3 ure, krožna pot)

Pot po Golteh je krožna tematska pot, ki je primerna tako za izkušeni planince, kot za družine z otroki. Pot se prične na terasi hotela Golte, kjer je postavljena spominska tabla, povezana z osamosvojitveno vojno. Od hotela po nekaj korakih pridemo do smerokazov. Usmerimo se za oznakami "pot po Golteh". Prečimo pašno ograjo in za njo še umetno narejen hudournik. pot nadaljujemo navkreber in prečimo trisedežnico in prispemo do spomenika NOB in nato do vrha Medvedjaka. Nadaljujemo naprej po poti, ki poteka po razglednem grebenu in se začne spuščati. Že kmalu nas pot pripelje do umetnega jezera pri katerem stoji gostišče Trije ploti. Naprej se povzpnemo na manjši hribček na vrhu katerega zavijemo levo na brezpotje. Preseneti nas prijetna klopca z lepim razgledom. Kmalu naletimo na kolovoz, ki nas v spustu pripelje do pastirske koče Stari stani.  Nadaljujemo ostro desno čez pašno ograjo. Po nekaj korakih hoje od pašne ograje pa nas pot po Golteh usmeri levo navzdol na stezico. Stezica nas skozi redek gozd pripelje do travnika. Oznake nas usmerijo navzgor in kmalu prispemo do jezerca. Po manjši jazi sredi gozda nas pot pripelje na razpotje. Držimo se desne smeri in gremo mimo jame Ledenica. Usmerimo se ostro desno navzdol in se rahlo spuščamo pod slabšo cesto po kateri smo hodili. Pred kočo na planini pot zavije levo in se začne spuščati. Naprej se spuščamo po kolovozu do mesta, kjer nas oznake za pot po Golteh usmerijo desno. Po nekaj korakih pridemo do Ledenice. Naprej se pot ponovno priključi kolovozu in nas pripelje do kapelice, ki se nahaja le 100m od Mozirske koče. Pri kapelici zavijemo levo in po krajšem spustu pridemo do koče. Od koče nadaljujemo po cesti (nazaj), ki nas po krajšem vzponu pripelje do Alpskega vrta. 
Od Alpskega vrta nadaljujemo po cesti v smeri hotela Golte in žičnice. Od vrta do hotela imamo deset minut hoje po cesti, ki se le rahlo vzpenja. (povzeto po hribi.net)

ŽEKOVEC - MOZIRSKA KOČA (2,5 h v eno smer, možen povratek z nihalko)

Na spodnji postaji nihalke v Žekovcu je začetna točka vašega pohoda. Markirana pot pelje po makadamski poti in nato v gozd. Sledite dobro markirani poti, ki v nadaljevanju večkrat prečka cesto. Na poti vas čaka tudi vodni izvir za okrepčilo. Po prehodu čez asfaltirano cesto nas pot nad njo pripelje do Mozirske koče na Golteh.

 
 
GOLTE - KOČA NA SMREKOVCU - SMREKOVEC - GOLTE (1,5 h - v eno smer)
Malo pred Mozirsko kočo, se na planini Moravi začne peš pot, ki vodi proti domu na Smrekovcu. Začetek poti bomo našli v bližini kapelice, kjer nas markacije v smeri poti po Golteh usmerijo levo. Pot, ki se naprej vzpenja skozi gozd nas hitro pripelje do ledenice (jama v kateri se dolgo v poletje zadrži sneg). Po naslednjih nekaj minutah vzpona pa pridemo iz gozda na prostrano Hleviško planino. Tu pot zavije desno in nas v rahlem prečnem vzponu pripelje na slabšo cesto. Nadaljujemo po planini naprej do manjšega prevala, kjer je naslednje razpotje. Tu nadaljujemo naravnost navzdol po poti v smeri Smrekovca (desno Boskovec). Pot naprej se najprej spušča čez razgledno travnato pobočje, nato pa preide v gozd. Po približno 20 minutah spusta pa nas pot pripelje na preval Kal (1318m), kjer prečimo gozdno cesto (možno nadaljevanje tudi po cesti). Markirana peš pot se nato strmo vzpne skozi strnjen gozd in se nadaljuje po Kalskem grebenu. Samotna pot po Kalskem grebenu se kasneje začne spuščati in nas čez čas pripelje na Atelsko sedlo, kjer stopimo na gozdno ceste, ki pelje od Ljubnega proti domu na Smrekovcu. Tu nadaljujemo desno v smeri doma na Smrekovcu, cesta pa nas nato hitro pripelje do naslednjega križišča, kjer se usmerimo levo navzgor (ponovno smer dom na Smrekovcu). Tej cesti, ki postopoma preide iz gozda nato sledimo do omenjenega planinskega doma. (vir: hribi.net)

Golte so tudi izhodišče za pohod na Raduho, Tirske peči in drugo. Za dodatne informacije nas pokličite na 03 839 11 00 in svetovali vam bomo glede pohodov in tudi možnosti vodenih tur s planinskim vodnikom.

 

Zimska doživetja

Preživite dan sredi zimske idile. Izkorisite dan za neizmerne užitke na 12 km urejenih smučarskih prog, ki so pravi raj za ljubitelje zimskih aktivnosti. Prostranost smučarskih tterenov zagotavlja adrenalin in pravi užitek za smučarje in deskarje, otroški poligon pa poskrbi za veselje najmlajših. Zasnežena narava privablja tudi številne ljubitelje turnega smučanja in teka na smučeh.

Wellness na smučišču

Le kaj bi se po celodnevni smuke želeli bolj kot blagdejno sprostitev. Tik ob smučišču, v hotelu Golte, si proviščite popolno mero razvajanja. Eden najsodobnejših in najlepših wellness centrov nudi masaže, sprostitev v savnah in masažnih bazenih. Prepustite se prijetnemu potovanju v svet čutnih užitkov.

Poslovni turizem

Na Golteh je poslovno dogajanje neločljivo povezano z vsem, kar ponuja neokrnjena narava. Ob sodobnih kongresnih prostorih je na voljo bogata izbira najrazličnejših aktivnosti v sklopu hotela in v okolici: smučanje, tekmovanja, kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, paintball, skok s padalom in še veliko več.

Zabava in dogodki

Dobro voljo in veselje vselej delimo z obiskovalci Golte na najrazličnejših lokacijah. Po končani smuki pridite na Apreski zabavo, spoznavajte kulinarične zgodbe, zaobljubita si zvestobo v Alpskem vrtu, praznujte s prijatelji v restavraciji z razgledom. Naša prednost je raznolikost, ki jo želimo deliti z vami.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj.