Nordijska hoja

Nordijska hoja je kvalitetna aerobna vadba, ki se lahko izvaja kjerkoli in kadarkoli ter postane način življenja. In kar je danes ravno tako zelo pomembno - skoraj nič ne stane! Preverite!

Nordijska hoja je vse bolj priljubljena športno-rekreativna dejavnost ljudi, ki se zavedajo pomena fizične aktivnosti. To je sproščena tehnika hoje, ki je nekakšna različica hoje in teka na smučeh in pomeni "smučanje brez smuči", a z uporabo pohodnih palic. Ravno uporaba teh daje nordijskemu načinu hoje poseben ritem - koraki so daljši, gibanje je hitrejše in spominja na tek na smučeh, saj od tod tudi izhaja.

Raziskovalci so ugotovili, da je nordijska hoja lahko do 40 odstotkov učinkovitejša od običajne hoje in ima na telo tudi večji vpliv. Prednost te aktivnosti je med drugim ta, da je primerna za ljudi v vseh življenjskih obdobjih ter da ne obremenjuje le spodnjega dela telesa, temveč so aktivne tudi mišice trupa in rok. Nordijska hoja ugodno deluje na vse vitalne funkcije človeškega organizma in je zelo učinkovita preventivna dejavnost v boju proti telesnim in duševnim tegobam, lajša motnje v delovanju srca in ožilja, dobrodejno vpliva na pljučne bolnike, sladkorne bolnike in na bolnike s psihičnimi motnjami.

Nordijska hoja je torej kvalitetna aerobna vadba, ki se lahko izvaja kjerkoli in kadarkoli ter postane način življenja. In kar je danes ravno tako zelo pomembno - skoraj nič ne stane!

Upoštevajte tudi nasvet strokovnjaka glede izbire palic: optimalno dolžino palic določimo tako, da telesno višino pomnožimo s številom 0,72. Za začetnike se priporoča koeficient 0,7.

Za vse, ki bi se nordijske hoje želeli naučiti, vam na Golteh ponujamo odlično možnost v sodelovanju s KolesarSKIm centrom Beli zajec, ki organizira tečaje nordijske hoje. Za več informacij smo vam na voljo na telefon 03 839 11 00 ali na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 
Pohodniške poti po planini Golte

10 KM Pot po Golteh | Za družine in aktivne

10 KM Pot po Golteh | Za družine in aktivne

20 KM Pot po Golteh | Za aktivne in športnike

20 KM Pot po Golteh | Za aktivne in športnike

40 KM Pot po Golteh | Za športnike in ultra pohodnike

40 KM Pot po Golteh | Za športnike in ultra pohodnike

Zimska doživetja

Preživite dan sredi zimske idile. Izkorisite dan za neizmerne užitke na 12 km urejenih smučarskih prog, ki so pravi raj za ljubitelje zimskih aktivnosti. Prostranost smučarskih tterenov zagotavlja adrenalin in pravi užitek za smučarje in deskarje, otroški poligon pa poskrbi za veselje najmlajših. Zasnežena narava privablja tudi številne ljubitelje turnega smučanja in teka na smučeh.

Wellness na smučišču

Le kaj bi se po celodnevni smuke želeli bolj kot blagdejno sprostitev. Tik ob smučišču, v hotelu Golte, si proviščite popolno mero razvajanja. Eden najsodobnejših in najlepših wellness centrov nudi masaže, sprostitev v savnah in masažnih bazenih. Prepustite se prijetnemu potovanju v svet čutnih užitkov.

Poslovni turizem

Na Golteh je poslovno dogajanje neločljivo povezano z vsem, kar ponuja neokrnjena narava. Ob sodobnih kongresnih prostorih je na voljo bogata izbira najrazličnejših aktivnosti v sklopu hotela in v okolici: smučanje, tekmovanja, kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, paintball, skok s padalom in še veliko več.

Zabava in dogodki

Dobro voljo in veselje vselej delimo z obiskovalci Golte na najrazličnejših lokacijah. Po končani smuki pridite na Apreski zabavo, spoznavajte kulinarične zgodbe, zaobljubita si zvestobo v Alpskem vrtu, praznujte s prijatelji v restavraciji z razgledom. Naša prednost je raznolikost, ki jo želimo deliti z vami.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj.