Alpski vrt

Krajinski park Golte nudi ljubiteljem narave čudovito floro in faunu. V avtohotnem okolju, Alpskem vrtu, ki leži na višini 1300 do 1400 metrov nadmorske višine, so na enem kraju združene vse rastline, ki jih ponuja Mozirska planina. Velikost Alpskega vrta  se lahko primerja s površino petih nogometnih igrišč (2 hektarja). V njem je več kot sto vrst alpskih rastlin s celostno predstavitvijo alpske flore in favne. V tukajšnjem skalovju je edino rastišče avriklja (Primula auricula), ki najlepše cveti v maju. Ob slabi uri hoda skozi vrt in opazovanju alpskih rožic boste izvedeli katere imajo prav posebno zdravilno moč, uživali boste v krasnem razgledu na dolino, okoliške in daljne vrhove, vse do hrvaškega Slemena, si boste lahko prebrali tudi drevesni horoskop.

Lokacija Alpskega vrta je na južnem pobočju Okenca, to je vrh med zgornjo postajo žičnice oziroma hotelom na Golteh in Mozirsko kočo. Nadmorska višina daje temu območju značilnost subalpskega pasu. Park ima čudovito raznovrstno alpsko cvetje, urejene nove poti, varnostne ograje ter pregledno označene in razvrščene rastline.

Alpski vrt je tudi odlična izhodiščna točka, če se podate na okoliške vrhove: Boskovec, Smrekovec, Raduha…

VSTOPNINA

  • odrasli: 3 €
  • otroci: BREZPLAČNO

-

  

   

Zimska doživetja

Preživite dan sredi zimske idile. Izkorisite dan za neizmerne užitke na 12 km urejenih smučarskih prog, ki so pravi raj za ljubitelje zimskih aktivnosti. Prostranost smučarskih tterenov zagotavlja adrenalin in pravi užitek za smučarje in deskarje, otroški poligon pa poskrbi za veselje najmlajših. Zasnežena narava privablja tudi številne ljubitelje turnega smučanja in teka na smučeh.

Wellness na smučišču

Le kaj bi se po celodnevni smuke želeli bolj kot blagdejno sprostitev. Tik ob smučišču, v hotelu Golte, si proviščite popolno mero razvajanja. Eden najsodobnejših in najlepših wellness centrov nudi masaže, sprostitev v savnah in masažnih bazenih. Prepustite se prijetnemu potovanju v svet čutnih užitkov.

Poslovni turizem

Na Golteh je poslovno dogajanje neločljivo povezano z vsem, kar ponuja neokrnjena narava. Ob sodobnih kongresnih prostorih je na voljo bogata izbira najrazličnejših aktivnosti v sklopu hotela in v okolici: smučanje, tekmovanja, kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, spust s kajaki ali rafti, paintball, skok s padalom in še veliko več.

Zabava in dogodki

Dobro voljo in veselje vselej delimo z obiskovalci Golte na najrazličnejših lokacijah. Po končani smuki pridite na Apreski zabavo, spoznavajte kulinarične zgodbe, zaobljubita si zvestobo v Alpskem vrtu, praznujte s prijatelji v restavraciji z razgledom. Naša prednost je raznolikost, ki jo želimo deliti z vami.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj.